Skip to main content

Kilpa-autojen turvakaaret ovat keskeinen osa kilpailuajoneuvojen turvallisuutta. Ne on suunniteltu suojaamaan kuljettajaa vakavilta vammoilta ja loukkaantumisilta onnettomuuden sattuessa. Turvakaaret tarjoavat jäykkyyttä ja rakenteellista tukea auton koriin, vähentävät törmäysvoimien vaikutuksia ja estävät katon ja sivujen romahtamisen.

Turvakaarien suunnittelu perustuu tiukkoihin standardeihin ja määräyksiin. Esimerkiksi kansainvälisen autoliiton FIA:n (Fédération Internationale de l’Automobile) asettamat määräykset määrittelevät turvakaarien mitat, materiaalit ja asennuksen vaatimukset. FIA:lla on erilaisia määräyksiä eri kilpasarjoille ja -luokille, kuten Formula 1, ralli, rata-ajot ja endurance-kilpailut. Nämä määräykset varmistavat, että turvakaaret täyttävät tarkat tekniset standardit ja tarjoavat maksimaalisen suojan kuljettajalle.

Turvakaaret valmistetaan yleensä korkealaatuisesta teräksestä tai seostetusta teräksestä, joka tarjoaa erinomaisen lujuuden ja kestävyyden. Turvakaaret ovat yleensä putkimaisia rakenteita, jotka on muotoiltu ja hitsattu tarkasti auton koriin. Kaarissa voi olla eri muotoja ja kokoonpanoja riippuen kilpailusarjasta ja autotyypistä. turvakaarten asennus on erittäin tärkeä osa niiden tehokasta toimintaa. Turvakaarten tulee olla tukevasti kiinnitettyinä auton runkoon, jotta ne voivat kestää kovia törmäyksiä ja iskuja. Asennuksessa on otettava huomioon monia tekijöitä, kuten turvakaarten sijainti, kuljettajan istuin, katto- ja pilarirakenteet sekä turvavyöt.

Olemme Custom Cages turvakaarien virallinen maahantuoja. Custom Cages on suunnitellut, kehittänyt ja valmistanut turvakaaria motorsport sarjojen tiimien käyttöön mm. sarjoissa WRC, R1-R5 luokat, Super 2000, FIA GT3, WTCC, BTCC, historic ja moniin muihin moottoriurheilu sovellutuksiin. Toimitamme ja asennamme Custom Cages turvakaaret.

Teemme muokkauksia ainoastaan itse asentamiimme turvakaariin.